Flörtkulor till regniga höstdagar

flirtkulorSom förälder är det inget fel att ha lite dålig fantasi ibland och inte komma på vilket pyssel som ska göras. Med hjälp av flörtkulor kan barnen själv få pyssla fritt och skapa utifrån det egna huvudet. Det finns så mycket man kan göra med flörtkulor och dina barn kan få en möjlighet att utmana sig själva. Snögubbar, tomtar, troll, påskkärringar, ja, det finns mycket roliga figurer som man kan göra med hjälp av flörtkulor.

Kanske är det dags att göra en teaterdag när ni gör kasperdockor. Med hjälp av ett gammalt tygstycke och flörtkulor till huvud, garn till hår och knappar som ögon, kan gubbor och gummor växa fram. Låt barnen vara delaktiga och hitta på en historia. Barn älskar att vara kreativa. Dels får barnen nya leksaker, dels får dom öva sig i att pyssla. På kvällen kan ni bygga upp en scen genom att hänga upp ett skynke och låta barnen spela upp pjäsen.

Det behövs inte mycket för att få till en bra pysseldag. Enkelt material som flörtkulor, piprensare och tygstycken kan snabbt bli alldeles levande dockor och pynt som kan stå framme året om. Inga saker är så fina som dom barnen själva gjort.