Olika typer av vadderade kuvert

vadderade kuvertDet finns inte bara en typ av vadderade kuvert att köpa. Det finns enkla vita vadderade kuvert med bubbelplast som vaddering och det finns vadderade kuvert som är vadderade med papper. Den vanligaste typen av vadderade kuvert är dock bubbelpåsarna. De finns i flera olika storlekar och är i vanliga fall vita. De vita bubbelpåsarna är bra om du vill dekorera själv eller om du vill hålla det enkelt. Portot kan även bli billigare med bubbelpåsar eftersom de väger mindre än vadderade kuvert av papper. Kuverten som är vadderade med papper är oftast ljust bruna. På posten finns det flera olika typer av vadderade kuvert att köpa. Det finns med olika tryck och mönster på. Ett av de olika trycken är röda rosor över hela kuvertet. En fördel med att köpa vadderade kuvert direkt på posten är att du betalar portot direkt när du köper dem. Då slipper du tänka på att köpa frimärken. Om du ska skicka något utomlands köper du bara vadderade kuvert med porto för utlandet. De båda typerna av vadderade kuvert förseglas på samma sätt, bortsett från kuverten som är vadderade med papper då de ibland förseglas med påklämmor eller klammrar.