Stand up komiker – mannen, myten eller bara komikern?

I dagens läge är stand up komiker väldigt populära. Folk kommer från alla håll och kanter för att se dessa komiker tala. Men väldigt få vet något om dessa komiker. Visst, alla har väll hört namnet David Batra, Johan Glans, Özz Nûjen eller Magnus Betnér, men vad vet vi egentligen om dessa förutom faktumet att de alla är stand up komiker?

Låt oss börja med den talangfulla Magnus Betnér! Betnér föddes år 1974 i Skärholmen som ligger i de södra delarna av Stockholm. År 1999 startade han sin karriär som stand up komiker och lyckades marknadsföra sig själv bland diverse företagsfester samt uppvärmare av publiken för andra stand up komiker och därefter har det gått uppåt. Betnér har bland annat medverkat i ett flertal kända tv-shower så som ”Parlamentet”, ”Extra! Extra!”, ”Roast på Berns” och många fler.

En annan mycket känd stand up komiker är David Batra. Batra föddes år 1973 i Lund som ligger i Skåne. Batra karriär som stand up komiker var långt ifrån självklart, från början var det faktiskt så att han hade utbildat sig till civilekonom, men tillslut fann han rätt och gjorde sin debut år 1994 på ett hotell i Malmö. Därefter medverkade Barta i ett flertal TV-program och lyckades starta en karriär som stand up komiker, i denna process träffade även Batra en annan mycket känd komiker – Johan Glans. Som skall bli vår nästa punkt!

Johan Glans föddes år 1974 i Eslöv som är en tätort i Skåne. Glans startade debuterade som stå upp komiker år 1994, precis som David Batra, på ett hotell i Malmö. Glans skiljer sig dock från många andra stand up komiker för att han dessutom är skådespelare och har medverkat i ett flertal olika filmer och tv-serier så som ”Kvarteret Skatan reser till Laholm”, ”Åsa-Nisse – Wälkome to Knohult”, Roast på Berns och många fler.

Den sista av alla dessa stand up komiker vi skall ta upp är Johan Rheborg. Rheborg föddes år 1963 i Täby kommun som ligger i Stockholm. Tillskillnad från många andra stand up komiker och skådespelare har inte Rheborg någon validerande utbildning inom områdena utan utbildade sig på Stockholms universitet där han tog en kandidat på juristprogrammet. Karriären som komiker startade inte förens han anslöt sig till Killinggänget.
Visste du allt detta om dessa stand up komiker? Förmodligen inte. Förhoppningsvis kommer denna information vara till nytta i framtiden, det behöver inte vara något speciellt, men nu har du åtminstone något att berätta för kompisarna!